Vunna Auktioner!

Ugnsfat 40X26,5 cm ur Hertha Bengtssons Kokaserie från 50-talet 107:- inkl frakt

 

 

 

 

Ugnsfat Rörstrand Berit 30 x 23 cm     62:- inkl frakt

 


Stockholm Here I Come!

För nästan ett år sedan hette min rubrik Prag Here I Come. Då kändes denna dag, min allra sista dag i Prag, så oerhört långt borta. Helt ofattbart att tiden rusat iväg så enormt fort.



Kort och gott kan jag nog sammanfatta detta äventyr som det största och mest lärorika jag någonsin varit med om. Även om det inte alltid har gått som på räls här så känner jag att jag under denna tid har lärt mig så otroligt mycket om både mig själv och om andra. Jag känner mig mycket mer självständig som person och jag har fått vänner jag förmodligen kommer hålla kontakt med livet ut! Bättre än så kan det nog inte bli?!?

Jag, Anne, Ilona i Wien




Jag, Ilona, Anne, Jarkko på min 24e födelsedag



Prag

Detta blir förmodligen det allra sista blogginlägget jag skriver innan jag återvänder hemåt imorgonbitti.
Nu hoppas jag på; att få några timmars sömn, att jag inte försover mig, att receptionen inte strular imorgon då jag lämnar tillbaka nyckeln, att jag inte har för tungt bagage och att hela resan går som smort. Sedan hoppas jag samma sak för min älskade Joel som ju också är på väg hemöver! Hans tidigare erfarenheter av Ryanair är ju inte de allra bästa och man ska ju inte säga hej innan man är över ån sägs det ju...

Godnatt!!

Intressant jämförelse...

Detta intressanta diagram hittade jag bland mina föreläsnings-slides till tentan jag gjorde idag.

Den beskriver hur stor andel av respektive lands befolkning som använder sig utav InternetBank.

 

 

Här syns tydligt vilka länder som ligger lite efter...

Fr v: Rumänien 8%, Tjeckien 12%, Slovakien 22%, EU27 29%, Storbritannien 48%, Danmark 61%, Sverige 64%, Finland 71%.



Har ju hela hösten sagt att det känts som om att man klivit ca 10 år tillbaka i tiden när det gäller teknisk utveckling här. Så även om detta diagram inte säger allt så är det väl ändå ett litet bevis på att Tjeckien ligger lite efter...

Tjing

Inga kommentarer tack... :P

Jag brukar väl inte blotta mig själv speciellt mycket i bilder här. Mest för att jag inte är och aldrig kommer bli någon linslus. Det är liksom inte min grejj att bli fotograferad...

Under en fest här i Prag började vi gå lös med kameran och när det var min tur att bli fotad fick jag stora problem med att inte blunda av blixten. Efter många försök blev jag sååå fruktansvärt less och kom då på en helt genial lösning.



Här ser ni resultatet!


"Jag bjuuuuuder på den här!" som Jonas Gardell skulle ha sagt...

Vinnande bud!

4 st terracottafärgade höganäs tallrikar och 4 likadana assietter, 190 kr!


Flygbiljetten är bokad...

Klockan 11.25 torsdagen den 21 januari landar jag åter på Svensk mark. Blir en utmaning att försöka få plats med all packning på 15 kg. hehe. Men det gick ju när jag kom hit så då borde det ju gå när jag ska hem också...

Nu måste jag göra lite nytta...

Mitt 25:e år har börjat....

Ja då har man blitt ett år äldre igen. Jag skulle kunna sammanfatta mitt 24:e år som ett av de allra mest händelse- och lärorika åren i mitt liv hittills. Vanligtvis brukar jag inte känna att jag blivit äldre men i år känner jag mig faktiskt mycket äldre än vad jag var för ett år sedan.


Detta år har inneburit många prövningar.
Prövningar som alla människor går igenom men som jag har haft turen att slippa ända fram tills nu. Har fått   kämpa ganska hårt med att inse och acceptera att livet inte alltid kommer att vara som det alltid har varit och att man tillslut måste gå vidare.



 

 

 

 

 

 

 




Prövningar som nog inte alla människor går igenom. Som att skiljas från sitt hjärta och bosätta sig i ett främmande land i fyra månader! Sedan dela rum med en helt okänd människa, vilket har fått mig att inse vilket enormt behov jag har av att ha ett privatliv.














Men detta år har inte enbart bestått av prövningar.
Förutom att jag har lärt mig så otroligt mycket om livet, mig själv och om andra, så har jag ju under min vistelse här i Prag, träffat underbara vänner som jag hoppas kunna hålla kontakt med även efter detta äventyr! Finland ligger ju inte allt för långt bort!
Så även om detta äventyr inneburit många prövningar så ångrar jag inte en sekund att jag åkte hit! Har fått uppleva så mycket roliga saker som jag annars inte skulle få chansen att uppleva.   





Nuså...

Finns ju ett talesätt som lyder "Är huvudet dumt får kroppen lida", i natt kom jag på en annan version "Är huvudet dumt får huvudet lida". Jag brukar aldrig ha huvudvärk. Men idag har jag både haft huvudvärk och blött näsblod. Men det är inge synd om mig alls. Det är mitt egét fel. Det är ju jag själv som sett till att spara en massa arbete tills sista minuten och därmed tvingas sitta uppe tills 6 på morgonen för att hinna med. Kalla det dålig planering, lathet, ja vad som helst. Allt passar in!

Men nuså har jag ialla fall skickat in mästerverket och nu ska jag äntligen ta en prommenad för att få se nått annat än detta underbara rum. Folk därhemma har till och med bättre koll på vädret i Prag än mig. Då är det illa!!!

Hur finner man motivation till nått så tråkigt & meningslöst?

Ibland frågar jag mig själv varför man ibland och gör saker som är så fruktansvärt tråkiga och meningslösa! Varför kan man inte alltid få välja att göra sådant som känns roligt, sådant man gör med glädje och helhjärtat engagemang. Jag fattar inte poängen med att skriva uppsatser, arbeten och hemtentor om sådant som man inte alls har något intresse av. Bli påtvingad uppgifter som andra har kommit på och tycker är intressanta. Vad är det för vits med det egentligen?!


Sitter just nu och skriver på en inlämningsuppgift jag fått som "straff" för att jag inte klarade en midterm. Den går ut på att jag ska analysera tre olika sorters kapital hos fem olika banker. Uppgiften är inte svår. Jag tror inte ens man hade behövt läsa kursen för att kunna göra den. Men den är oerhört tidskrävande eftersom man ska skriva samma sak för fem olika banker. Det blir nog 2-3 sidor per bank. Så jäkla meningslöst. Verkar som det är mängden arbete de värderar hellre än innehållet på arbetet. Denna uppgift kommer inte ge mig ett enda skvatt. Den kommer inte bevisa att jag kan kursen. Det kommer enbart visa hur dum jag är som ändå gör den för att klara kursen.

Snacka om slöseri på tid säger jag bara! Bläää!




Stackars Er därhemma!!!


 

Ursäkta bildkvaliten men det går väl att läsa vad det står iaf :)

Lättnad!

Igår fick jag tillbaka resultat från tre stora inlämningsuppgifter som jag lämnade in före jul. En av dem var ett grupparbete men de andra två var enskilda (en opponering på 4 sidor och en uppsats på 10 sidor). Både grupparbetet och opponeringen gick över förväntan. Däremot när jag skulle kolla resultat på uppsatsen stod det 0%. Alltså inte speciellt bra!!! Jag anade nästan direkt att lärarn inte kan ha läst min uppsats för även om jag ibland har svårt att tro på mig själv så var jag ju rätt säker på att jag skulle få åtminstone ETT poäng! På engång var jag tvungen att kolla min utkorg för att se om jag verkligen skickade in uppgiften, eller ifall jag kanske glömde att bifoga den, vilket har hänt förrut. Men nä. Allt såg ut som det skulle. Mailet var skickat den 16 december och filen var bifogad.

Tog då och skickade iväg ett mail till lärarn för att ta reda på vad som gått snett. Var riktigt orolig att jag skulle vara tvungen att göra om uppgiften.

Men tack och lov så fick jag som svar att det var han som hade gjort fel och missat mitt mail helt enkelt. Han bad om ursäkt och skulle titta igenom min uppsats och lämna besked nästa vecka!

Snacka om LÄTTNAD!! PUUUUHHH!

Nu är det bara att hålla tummarna för att jag ska få tillräckligt poäng för att klara mig!

Tillbaka till verkligheten igen!

Då var man tillbaka i Prag igen. Anlände till rummet ca 11.30 igår. Allt var sig likt!! Har nu delat ett äpple och lagt på fat i hopp om att kunna reducera lite dålig lukt! Säger inte mer än så!! Resan gick ialla fall bra. Inga förseningar eller andra bekymmer. Så skönt!

Innan jag åkte hem på jullov var jag ju í Wien, men jag hann liksom inte med och skriva om det eftersom jag blev lite dålig och hade en tenta som väntade. Här kommer ialla fall en liten bilduppdatering från resan. Klicka här Wien var en supermysig stad och de visste minsann hur man julpyntade sina gator på rätt sätt.

Detta är nog skönaste bilden ever!! hahahahaha Undra just vad vi tittar på!!


00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000



Har också lagt upp lite bilder här ifrån Prag igen. När mamma och pappa var här i Oktober lånade jag min pappas systemkamera och sprang runt och knäppte en massa kort.

Min tanke är att jag ska kunna förstora ett eller flera av dem och rama in. Har ni lust får ni gärna titta in och säga vilken/vilka bilder ni tycker bäst om. BILDER PRAGFÖRSTORING



Detta är några av mina favoriter...






Värt att tillägga är att ingen av ovanstående bilder är redigerade! Däremot så är några bilder i fotoalbumet redigerade. Funderar på att göra några bilder svartvita eftersom jag tror de blir bättre så.


Tack för mig så länge!!!

RSS 2.0