En påsk, en tenta, en dugga och en B-uppsats

Tjenixen!

Var ett tag sedan jag skrev nu. Sedan dess har jag hunnit få tillbaka en tenta, gjort en dugga och nästan hunnit klart med uppsatsen jag skrev om i förra inlägget och så kom ju påsken nånstans däremellan.

Tentan klarade jag med god marginal och det vore dumt att säga att det inte är bra. Men jag hade ju väntat mig att jag skulle kunna klara VG den här gången. Tyckte det kändes som att det var min tur nu. Men jag får helt enkelt fortsätta och kämpa, någon gång måste det ju vara min tur också.
Innan jag åkte hem till påsk hade vi en dugga som skulle avklaras. Den har jag inte fått tillbaka ännu, men det ryktas om att resultatet ska komma på fredag så vi får väl vänta å se då. Kände mig väldigt omotiverad till den duggan, hade inte alls någon lust att plugga men när jag väl gjorde duggan kändes det inte så tokigt ändå. Fast jag hoppas inte på för mycket, kan ju ha missförstått rubbet.
Nu består skolarbetet till 100% av uppsatsskrivande. Vi har som mål att vara klar på fredag så vi har hela helgen och förmiddan på måndag till att granska texten. Jag tror faktiskt vi kommer kunna uppfylla målet.


Påskhelgen blev som väntad fylld med många goda middagar och gott sällskap. Tror jag hann med hela sex middagar på fem dagar.

På skärtorsdagen samma dag som duggan, återvände jag hemåt där god middag med mamma, pappa, Sofia, och Laura väntade.

Sedan kom långfredagen och då bjöds ännu en middag tillsammans med mamma, pappa, sofia, laura, mormor, morfar, farmor, och Joel. 
Senare på långfredagskvällen åkte jag sofia och joel till Lo för att elda, grilla marsmallows och dricka lättöl tillsammans i bagarstugan. Mysigt värre var det. Morfar tyckte vi skulle stanna inomhus eftersom det var så kallt och fuktigt där inne, men envisa som vi är så gjorde vi ett försök iaf. Tog en stund att få upp värmen men efter några timmar var det riktigt skönt å vi kunde njuta. Eftersom vi fortfarande inte löst mysteriet med proppskåpet till bagarstugan använde vi oss utav en massa värmeljus för att kunna se något vilket nog bara gjorde det ännu mysigare.
Tänk vad så enkla saker som att sitta framför en eld kan vara så mäktiga och betydelsefulla. Ingen tv, inga lampor, inget internet, ja ingen ström alls föresten(pga det bortsprunga proppskåpet)=P Bara en eld och gott sällskap, mer än så behövs inte för att göra något så enkelt till något så stort och vackert. Sådana gånger slår det alltid mig vad dum man ofta är som tror att allt ska vara så in i den minsta detalj perfekt och välorganiserat för att betyda något. Tänkt ändå. Där satt vi, tre personer i en soffa runt en eld och bara njöt. Man borde bli bättre på att unna sig sådant!

När påskaftonen kom bjöd farmor hem oss till henne på påskmiddag, jättegod älggryta och efterätt såklart! Fick även träffa Anna och Jesper vilket var trevligt.  Sedan på kvällen begav vi (jag och sofia) oss till Kramfors för att gå på fest och träffa Joel och lite andra kompisar för att tillsist besöka Kramm. Är kul för numera känner jag ganska många när jag går ut i Kramfors, mycket tackvare Joel såklart.

På söndagen var jag en stund hos farmor och fikade. Fixade också en mail till henne så att hon kommer igång med det. Stannade där ända tills mamma, pappa, jag, sofia och Laura var bjudna till Joels föräldrar på ännu en påskmiddag. Det blev en mycket trevlig kväll.

Måndagen inleddes med en prommenad runt området där bottniabanan håller på att byggas i Vik. Sedan intogs en mycket välsmakande lunch hos joels mormor sonja. Fick även träffa hennes hundvalp, som va mycket busig. På eftermiddagen åkte jag och joel till min mormor och morfar för att äta ytterligare en middag. Åh vad fint väder det var. Vi satt på deras balkong och solade. Var så skönt!

Ne nu måste jag gå på affärn och skaffa hem lite mjölk och andra nödvändigheter!

RSS 2.0