Ännu en tenta avklarad!

I tisdags skrev jag tenta nr 2 denna terminen och på frågan om hur det kändes kan jag bara ge det difusa svaret att det kan ha gått hur som helst. Tentan var egentligen inte särskillt svår. Men jag lyckades ändå blanda ihop några formler. Så antingen får jag 0 rätt på dessa eller så är lärarna generösa och ger mig ett halvt rätt eftersom några termer iaf stämde. Men men.

Idag började ett nytt moment igen och denna gången heter det Vetenskaplig metod. Jag tror aldrig jag kännt mig så peppad inför ett moment förrut. Många av mina kompisar tyckte att det verkade va värsta flummkursen, men jag är ju ganska filosofisk av mig och fastnade direkt. Vi får väl se hur länge det håller i sig. ;-)

Det vi gick igenom idag handlade bland annat om att vi människor uppfattar verkligheten på mycket olika vis. Vi fick lära oss att skilja på objektiv och subjektiv verklighet. Objektiv verklighet (Objektivism) är sådan som endast kan tolkas på ett vis. Tillexempel så visade min termometer på 1 + grad imorse vilket bara kan tolkas på ett sätt jo att det är en plusgrad. Om jag istället hade sagt att jag tyckte det var ganska varmt imorse så pratar vi om subjektiv verklighet (Subjektivism) eftersom det helt och hållet är min egna uppfattning och tolkning av temperaturen på 1 grad. Hade jag frågat en annan person hade de kanske tyckt att det var kallt även fast temperaturen var densamma. Låter det krångligt?!

Skälet till att vi skall lära oss detta är att vi nu framöver skall göra ett PM där det bland annat ingår att använda sig av artiklar samt göra egna undersökningar exempelvis genom enkäter. När vi sedan skall utvärdera vår undersökning och våra artiklar kan det nog vara bra att ha ta hänsyn till att människor tackvare dess olika värderingar, uppfattar saker på olika sätt. En felaktigt formulerad fråga i en enkät kan ge ett väldigt svårtolkat svar, och en analytiker som inte stärker sina argument med objektiv fakta kanske inte alltid känns trovärdig som källa.

Nu i helgen ska mammsen komma upp en sväng. Det ska bli riktigt mysigt att få rå om henne lite grann! Händer ju inte så ofta. Tror vi ska gå en sväng på stan på lördan och sedan på kvällen så blir det nog bio för att sedan avsluta dagen på Kafe Station som ju har öppet till 00:00 på helgerna.

Tack för mig så länge!

Prag Here I Come

Japp, nu är det klart. Till hösten bär det av till Tjeckien och Prag. Har nog inte riktigt förstått kontentan av det än. Är lite seg när det gäller sånt::P Behöver ganska mkt tid för att ställa om mig på något nytt. Ha Ha Nu är det en del praktiska saker som måste fixas såsom, boende, kurser, flygbiljett, lära mamma och pappa hur skype funkar ;-) så att vi kan prata med varandra, med mkt mer.

Riktigt kul ska det bli! Det tråkigaste är ju att det blir väldigt lång tid ifrån min älskling men vi har ju klarat det förr, å nu har vi ju vart tillsammans så länge innan. Japp å jag har redan planerat in besök. Mamma fyller ju 50 å det skulle ju va roligt om de ville komma och hälsa på då. Tror de fick nog av festligheter förra året. Även om jag personligen tycker att de ska ordna nått ändå. Men det kan ju va skönt att ta lite semester mitt i terminen i alla fall.

Ja, och jag har kommit underfund med vad det egentligen är som tilltalat mig mest inom ekonomin. Det är just nu marknadsföring och finansiering. Har inte läst så mycket marknadsföring ännu, men det känns ändå som om det är min grejj. Har ju en dröm om att kanske en dag få jobb med att utveckla samhällen. Som en cityutvecklare. Då tror jag att marknadsföring är ganska användbart. Sedan tror jag att finansiering är bra att kunna oavsett vart jag kommer att arbeta.

En annan bra sak, är att jag kommit igång med träningen igen. Känner mig mycket piggare och gladare än vad jag gjort på länge. Att våren börjar ge sig tillkänna gör inte saken sämre. Det är verkligen nått speciellt när solen tittar fram efter en lång vinter. Att jag känner mig glad kan också bero på att jag hade en mycket trevlig och mysig helg tillsammans med Laura nu ihelgen då hon var här på besök. Kan inte förstå hur fort tiden går när man har kul. Kändes konstigt att lämna henne på bussen, ville ju att hon skulle stanna längre. En helg är väldigt kort. Men men vi ses ju om några veckor igen då det blir påsk för då kommer jag hem några dagar :-)

Hej så länge

RSS 2.0