Picknick i solskenet!

Som jag har nämt tidigare så är vädret väldigt bra här. Är nog runt 24-25 grader här mitt på dan. I bland ännu varmare och hittills har det bara regnat en dag! Så det är ju bra! Eftersom jag bor en bit utanför centrala Prag kan man faktiskt hitta gröna områden här. På kartan har man sett att det ska finnas en park och en sjö inte allt för långt ifrån vårat boende.
Igår bestämde vi (jag, Ilona, Anne och Jarkko) oss för att vi skulle ta och leta rätt på detta grönområde och denna sjö och ha en liten picknick. Vi hittade och vi hade väldigt mysigt! Vi köpte med oss bröd, ost och lite annat smått och gott åsså satt vi bara där och njöt! Mycket härligt!

Idag är nån sorts helgdag här i Tjeckien så vi är lediga idag också! Det är härligt! Kanske jag hinner bli lite bättre innan imorgon! Nu idag ska jag sätta mig ner och titta igenom vilka kurser det finns så jag vet ungefär vad jag vill läsa för nått!

Fler Bilder från Picknick










Förkylningstider!

Stället jag bor på är ett riktigt studentboende. I åt minstone 3 byggnader är det 8 våningar (korridorer). På varje våning bor 20studenter. Det blir 160 studenter per byggnad vilket betyder att 160 studenter delar på en hiss. Sedan tror jag det finns ca 8 byggnader totalt här och alla använder samma ingång.
Med tanke på detta är det nog inte alls konstigt att man åker dit på nån förkylning så här i början. Jag har tyckt att var och varannan gått omkring och hostat. Att jag dessutom delat rum med en tjej som kännt sig dålig ett bra tag gör nog inte saken bättre. Nu är det ialla fall min tur. Skulle egentligen på den där hikingturen idag. Men jag insåg redan igårkväll att det skulle vara omöjligt. Efter besöket på IKEA var jag helt körd.

Aja, hoppas bara det går över fort nu så man slipper vara dålig till veckan då vi ska utforska alla kurser som verkar intressanta. Vi har nu ca 2 veckor på oss att fundera ut vilka kurser vi vill söka. Och under tiden kan vi göra besök på så många som möjligt. En ganska bra grejj tycker jag.

Joel har tydligen också varit dålig hela veckan. Han tror att han har åkt på svininfluensan, och har gjort nån online undersökning med resultatet att han förmödligen åkt dit. Han fick beskedet att han nu kunde hämta ut nån receptbelagd medicin. Hoppas han blir bättre bara och om det nu var svininfluensan så kanske han blir immun mot den efter detta. Man kan ju alltid hoppas!

Bild från igårkväll hos Anne och Jarkko!



Vi kom på att om vi får väldans mycket hemlängtan under vår vistelse här, kan vi bara åka till IKEA. De har tilloch med en liten avdelning med svenska delikatesser såsom, pepparkakor, kopparbergscider, julmust, knäckebröd osv. Här nedan en bild från gårdagens lunch. Jag tror aldrig IKEAs köttbullar kan smaka bättre än vad de gör här!

IKEA

Igår var jag på min tredje "välkomstfest". Det var roligt! Har en sån mysig korridor. Först hade vi lite förfest här i korridoren med gitarr och öl förståss.:) Två spanjorer som bor här är riktigt skickliga på gitarr. Så det är mysigt! Vet dock inte vad de sjunger om eftersom de sjunger på spanska:P Men det låter bra iaf. Sedan följdes vi allihopa till nattklubben! Var inte hemma förrän halv fem. De stänger ju nattklubbarna mycket senare här än hemma. Åsså har vi ganska långt attt åka innan vi är hemma.

Japp äntligen ska jag köpa mig lite småsaker som jag behöver. En skrivbordslampa, en billig stekpanna, en tallrik att äta ur. Tänkte att det räcker att jag köper en djuptallrik för den kan jag både äta frukostfil, soppor och vanlig mat ur. hade också varit roligt om jag kunde köpa mig några billiga vinglas. Är så himla tråkigt att dricka vin ur ett vanligt glas. Men det har jag inte riktigt tänkt igenom än. Är nog ganska onödigt egentligen. Jo också behöver jag en kökshanduk, och lådor som jag kan ha mina underkläder och sockar i. Ja åsså lär man väl hitta en massa annat onödigt krafs. Men men. Jag tror faktiskt vi ska slå på stort och köpa oss köttbullar när vi är på IKEA. Just nu känns det som en riktigt frestande förslag. Det är nog det närmaste svensk husman jag kommer att komma denna termin:D haha. Sedan ikväll vet jag inte riktigt vad som står på tapeten. Kanske vi gör ett besök hos Anne och Jarkko.


Vackra Prag!

Äntligen Internet!

Bilder säger mer än ord! Titta och njut! Vackra Prag








Nytt mobilnr!

Ja, då har jag äntligen skaffat mig ett nytt telefonnr (+420777677382). Blev dock tvungen att skaffa en ny mobil också eftersom min telefon verkar va låst. Det visste jag inte om! Men men, jag tog den billigaste dom hade i affären, så ca 300kr blev det för den. Inte så farligt. Dock finns inte svenskt språk på den så jag kan inte skriva åäö när jag skickar sms. Men det kan man nog överleva hoppas jag!

Idag hade vi vår första träff på universitetet. En massa information om allt möjligt. Men det mesta verkar fungera som hemma.

Här på Charles University slutar höstterminen den 19 februari. Men de säger att de flesta kurser slutar redan till jul eller i början av Januari och att det bara är tentamens kvar fram tills februari. Detta har jag varit medveten om ett tag men idag sa de också att man kunde lämna önskemål om att få skriva tentamen tidigare om man hade giltiga skäl till det och det skulle ju passa mig alldeles utmärkt eftersom terminen i Sverige börjar kring 20 januari. Då kanske jag inte missar så mycket av vårterminen hemma. Vore ju kanonbra!

Vi har också mött the International Club idag. International Club ären grupp studenter här ifrån Prag som frivilligt engagerar sig i att ordna fester och evenemang för oss utbytesstudenter. Jag, Ilona, Anne och Jarkko anmälde oss till en 14kilometers vandringstur till några grottor. Denna vandring går av stapeln nu på Lördag. Det ska bli riktigt spännande.

Igår träffade jag min rumskompis för första gången. Det är en tjej från Turkiet. Hon verkar trevlig. Men hon verkar ha stora problem med kyla. De dagar jag vart själv har jag sovit med fönstrena öppna. Jag tycker ju det har varit så varmt. Är ungefär 25 grader varmt på dagarna här nu och det är ju varmare än det har varit hemma i Sverige i sommar. Men även fast vi hade fönstret stängt i natt så frös hon så mycket att hon gick och tog på sig en rejäl tjocktröja. Hahahaha säger jag! Nu går jag bara och väntar på att hon ska sätta igång elementet! HAHAHAHAHA Men då kommer jag nog protestera lite.

Har fortfarande inte fått eget Internet, men jag hoppas jag har det i morgonkväll. Vi ska nämligen få vårat studentID imorgon. Hoppas verkligen att det kommer funka. Man känner sig så handikappad utan Internet. Har sån tur att jag träffat dessa supertrevliga finskor som lånar ut sin dator.

Hej så länge


Kommer inte på nån bra rubrik!

Har haft en jättemysig kväll här med mina nya finska vänner. De är verkligen jättetrevliga så det är roligt! Vi har varit ute på en lång prommenad för att utforska Prag lite. Byggnaderna är verkligen häftiga här. Man skulle kunna ta kort på allihopa för varje byggnad är så unik. Sedan satte vi oss vid hamnen och pratade länge. Nu ska vi (jag och Ilona) snart bege oss hemåt så att Anne och Jarkko kan få sova hehe. Hoppas verkligen jag får Internet snart så jag kan sitta på mitt rum och chatta osv:)

Godnatt på Er alla!

Prag!

Nu är jag äntligen framme!

Resan gick väldigt bra, flyget landade till och med 30 minuter tidigare än beräknat.
Det var heller inte svårt att ta sig fram med lokaltrafiken. Jag kom rätt på en gång!
Rummet jag bor på är ungefär lika stort som det jag hade i Umeå, med skillnaden att jag nu ska dela rummet med en till student. Jag vet dock inte vem denne student är ännu. Hon/han har inte visat sig än. Det har dock stått två svarta väskor på mitt rum sedan jag kom så jag antar att det kommer någon snart. Spännande! Köket är ett stort skämt, två kokplattor och en diskho och allt är jättesmutsigt. Kommer nog inte laga speciellt mycket mat på ett tag.

I samma korridor som jag bor i bor många andra studenter. Alla är jättetrevliga och verkar vara väldigt "easy going". Samma kväll jag kom gick vi alla ut till en pub och köpte vår första öl i Tjeckien. Den var god, och billig. Uppskattningsvis 10 SEK per öl (50cl).

Igår (min andra dag), gick jag och tre korridorkompisar till ett köpcenter och införskaffade lite nödvändighetetr. En mugg att dricka kaffe ur, en brödkniv osv. Så nu har jag nog det jag behöver för att kunna fixa en hyfsad frukost. Sedan på eftermiddagen hade vi våran första träff med alla andra erasmusstudenter. Vi satt i en park mitt i Prag, alldeles vid bron, som är rätt känd. Väldigt mysigt. Sedan tog vi oss till ytterligare en pub, och där serverades öl. Kvällens erbjudande: 2 öl för ca12 SEK. Inte illa va?!

Idag har jag och två finska tjejer varit och tittat på det ställe vi ska till i morgon så att vi vet hur vi skall ta oss dit. En av dessa tjejer (Anne tror jag hon heter) är gift och har hyrt en lägenhet mitt i Prag tillsammans med sin man. Det är där jag sitter just nu och lånar deras Internet! De verkar vara väldigt generösa, nu står de och lagar mat åt oss! De har en jättemysig lägenhet! Verklig skillnad mot den korridor jag bor i. Haha.

Aja, trots att det inte är den allra bästa standarden där jag bor så tror jag att jag kommer trivas eftersom alla verkar vara så trevliga. Jag tror också jag kan vänja mig vid att bo trångt och att ha en bit in till centrum.

Men man lär nog uppskatta den svenska standarden när man kommer hem!

För att få tillgång till Internet på rummet måste jag vara registrerad som student och få ett studentID. Så jag får nog vänta ett par dagar till innan jag har Internet! Då kan jag nog lägga ut lite bilder också!

Hej så länge

Hejdå Sverige!

Nu flyger jag snart!

Hej Hopp!

Snart så!

Packar det allra sista nu! Snart rullar vi iväg. Ska stanna hos Sofia i natt men imorgon 10.30 går flyget från Sverige. Äntligen säger jag! Känns som om att man bara gått och väntat hela veckan.

Önska mig Lycka Till! Hoppas jag slipper gå igenom samma sak som Joel!

Bye

Provpackat!

Åh, vilken lättnad! Har nu provpackat för att se att jag inte överskrider viktgränsen. Å det gjorde jag inte! :D har tillochmed några kilo tillgodo:D vilken lycka. Trodde aldrig det skulle gå! Nu är det bara att boka biljetten! Hi hi.

Tjolahopp!

RSS 2.0